« Tillbaka till Nyheter

23-04-29 Vann gruspremiären Timmerhultsprinten

P-G och Kalle kom till start i SM-premiären på grus i Laholms tävling Timmerhultsprinten. Eftersom Anders hade förhinder hoppade Karl-Olof Lexe in i högerstolen när P-G värmde upp tillsammans med Team Skåab i teamets Ford R5a.
– Det var en riktigt bra genomkörare inför South Swedish Rally med en bra och representativ väg. Jag tog i lite mer på de två första varven, men tog inga onödiga risker i det sista åker. Då hade det kommit fram lite stenar så jag körde med full kontroll och undvek stenarna för att slippa punktering, säger P-G.

Rallyt bestod av en ca 6,2 km lång sträcka som kördes tre gånger. De två första vändorna kammade P-G och Kalle hem segern, men fick se sig slagna med 0,3 sekunder på sista vändan.

De vinner rallyt med 3 sekunder före Jonas Åkesson och 43,6 sekunder före Stig Andervang.

Redan nästa tävlingshelg är det tävlingsdags igen. Då värmer P-G och Anders upp i Rally Sørland som är tredje deltävlingen i norska mästerskapet.

SS3: Vinner gruspremiären

P-G och Kalle kammar får stryk på sista sträckan med 0,3 sekunder men vinner rallyt med tre sekunder efter de två första sträcksegrarna.

SS2: Utökar ledningen efter ny sträckseger
P-G och Kalle fortsätter i ett högt och stabilt tempo och vann sträckan 2 sekunder före Jonas Åkesson och 15,1 sekunder före Stig Andervang.
– Det känns bra. Jag tog i lite hårdare nu. Hade problem med handbromsen, så jag låste upp framhjulen när jag skulle dra runt bilen i hårnålarna och tappade lite tid. Men vi ska lufta det, så blir det nog bättre till sista vändan, säger P-G.

SS1: Inleder grussäsongen med sträckseger
P-G inledde tillsammans med Kalle (Lexe) grussäsongen med sträckseger. De var 1,3 sekunder före Jonas Åkesson och 13,3 före Stig Andervang.